Mirisna piletina iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom i uživajte u hrskavosti finog i jednostavnog jela.
Priprema
Komade piletine pospite Vegetom Natur za zlatnu piletinu, promiješajte da se Vegeta Natur ravnomjerno rasporedi i ostavite marinirati 30 minuta. Mariniranu piletinu zatim uvaljajte u krušne mrvice i posložite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje. Piletinu nakapajte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta da postane rumene boje.
Posluživanje: Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom.
Savjet: Salsu pripremite ovako. Luk sitno narežite, a papriku narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk (120 g) i popecite da postane staklast. Dodajte papriku papriku (3 komada) na kockice i nastavite pirjati uz povremeno miješanje.Smanjite vatru i poklopljeno pirjajte da paprika pusti tekućinu, a ne zagori. Zatim otklopite dodajte protisnuti češanj češnjaka, sol, Vegeta Maestro mljeveni papar, malo Vegeta Maestro cillia i maknite s vatre. U salsu umiješajte 3 žlice aceto balsamica i žlicu svježeg peršina te ostavite da se ohladi.