Hrskavi krumpirići
- Recept by coolinarika.com -Krumpire pečene na maslinovom ulju i s omiljenim začinom poslužite uz pečeno meso, ribu ili samostalno uz salatu.
Priprema
Krumpir operite, ogulite i narežite na kriške. Pripremljeni krumpir stavite u kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Krumpir procijedite. Ulje stavite u lim za pečenje i stavite u pećnicu ugrijanu na 200°C kako bi se ugrijalo. Nakon nekoliko minuta izvadite lim za pečenje, rasporedite krumpir i pospite ga Vegetom Natur za hrskave krumpirić, dobro izmiješajte i vratite u pećnicu. Pecite tako dugo dok krumpir ne dobije hrskavu koricu.
Posluživanje: Poslužite uz pečeno meso, ribu ili samostalno uz salatu.
Savjet: Upravo zbog kuhanja krumpir će biti izrazito mekan i sočan iznutra, a izvana će biti vrlo hrskav. Ako nemate Vegetu za krumpir, poslužiti će i standardna Vegeta.