Zapečene punjene rajčice
- Recept by coolinarika.com -Rajčice punjene žitaricama i finim filetima skuše savršeno će se uklopiti i kao hladno i kao toplo jelo, a ukrašene listićima uljepšat će doživljaj na tanjuru.
Priprema
Rajčicama odrežite plošku uz peteljku te žličicom izdubite sredinu. Prosenu kašu stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Potom je ocijedite i ohladite. U zdjelu stavite ocijeđenu skušu, dodajte skuhanu prosenu kašu, naribanu mozzarellu, sitno narezani mladi luk, maslinovo ulje, češnjak u granulama, sol i papar. Smjesu dobro promiješajte i njome napunite pripremljene rajčice. Posložite ih u vatrostalnu posudu te po njima rasporedite naribani sir. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, dok sir ne dobije zlatnu boju.
Posluživanje: Poslužite toplo ili hladno te ukrasite listićima bosiljka.
Savjet: Umjesto prosene kaše možete koristiti kuhanu rižu ili ječam.