Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
- Recept by coolinarika.com -Popečci od povrća slavni su oduvijek, a njihovu ponovnu pripremu usavršite omiljenim povrćem i najdražim začinima.
![Popečci od poriluka, mrkve i krumpira](https://podravkaiovariations.azureedge.net/05cd1d54-b339-11eb-af17-e649294ed58f/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje. Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta. Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica. Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke. Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
Posluživanje: Popečke poslužite uz kuhanu rižu i sezonsku salatu.
Savjet: Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.