Egzotični limun kolač s voćem

Dobro ohlađen kolač narežite na kocke i poslužite s narezanim egzotičnim voćem.

  • 50 min
  • Jednostavno
Egzotični limun kolač s voćem

Sastojci

Za kremu

Za preljev

  • 1 Preljev za torte Dolcela
  • 40 g šećera
  • 250 ml vode
  • 300 g egzotičnog voća (zreli mango, ananas, papaja, marakuja, banana)
  • narezana korica limete

Priprema

  1. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, sadržajem vrećice čaja i mljevenim bademima te slatko vrhnje.
  2. Lagano promiješajte i smjesu ulijte u namašćenu i brašnom posutu posudu za pečenje (35x23 cm).
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta. Kad se biskvit ohladi, pripremite kremu.
  4. Sadržaj vrećice pudinga promiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Umiješajte žumanjke i limun šećer. Želatinu prelijte s 5 žlica hladne vode i ostavite bubriti 5 minuta.
  5. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja. Maknite s vatre i umiješajte pripremljeni puding. Promiješajte i vratite na vatru. Uz miješanje zagrijavajte dok puding ne zavrije.
  6. Zatim maknite s vatre i umiješajte nabubrenu želatinu da se otopi. Odmah vruće prelijte preko biskvita u kalupu. Kad se kolač ohladi pripremite preljev.
  7. Preljevu za torte dodajte šećer i 3 žlice vode te razmutite. Preostalu vodu zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte smjesu.
  8. Zagrijte uz miješanje te maknite s vatre. Hladite nekoliko minuta pa pažljivo prelijte preko pudinga.

Posluživanje: Kolač ostavite u hladnjaku da se ohladi, zatim ga narežite na kocke i poslužite s narezanim egzotičnim voćem.

Savjet: U preljev možete dodati nekoliko kapi žute prehrambene boje zbog ljepšeg izgleda slastice.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina