Gratinirani pužići s gljivama i jajem
- Recept by coolinarika.com -Gratinirane pužiće s gljivama i jajem poslužite sa zelenom salatom.
Priprema
Tjesteninu stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite. Dodajte nasjeckani češnjak i naribanu mrkvu pa sve zajedno kratko popecite. Zatim dodajte narezane gljive, popecite do rumene boje i prelijte vinom. Pospite brašnom, dodajte goveđi temeljac, majčinu dušicu, peršin, mljeveni papar, sol, promiješajte , zalijte s 300 ml vode i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Kad je gotovo umiješajte kiselo vrhnje i maknite s vatre. U umak umiješajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu, promiješajte i sve zajedno istresite u vatrostalnu posudu. Na površini tjestenine napravite 4 udubljenja i u njih stavite žumanjke. Pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 ° C oko 5 minuta.
Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom.
Savjet: Tjesteninu skuhajte 1 minutu manje nego što piše na pakiranju jer će dodatno omekšati kada je dodate u vreli umak.