Gratinirani pužići s gljivama i jajem

Gratinirane pužiće s gljivama i jajem poslužite sa zelenom salatom.

  • 35 min
  • Jednostavno
Gratinirani pužići s gljivama i jajem

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati u vrelu posoljenu vodu. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak i naribanu mrkvu pa sve zajedno kratko popecite. Zatim dodajte narezane gljive, popecite do rumene boje i prelijte vinom.
  3. Pospite brašnom, dodajte goveđi temeljac, majčinu dušicu, peršin, mljeveni papar, sol, promiješajte , zalijte s 300 ml vode i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  4. Kad je gotovo umiješajte kiselo vrhnje i maknite s vatre. U umak umiješajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu, promiješajte i sve zajedno istresite u vatrostalnu posudu.
  5. Na površini tjestenine napravite 4 udubljenja i u njih stavite žumanjke. Pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 ° C oko 5 minuta.

Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Tjesteninu skuhajte 1 minutu manje nego što piše na pakiranju jer će dodatno omekšati kada je dodate u vreli umak.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”