Rižoto s pancetom i radičem
- Recept by coolinarika.com -Isprepleteni okusi bijelog i crnog vina još prilikom pripreme opijaju svojim zamamnim mirisima, a tek poslužen rižoto s pancetom i radičem ispunjava sva očekivanja.
Priprema
Za povrtni temeljac, u 500 ml kipuće vode stavite Vegeta Natur povrtnu kocku i kuhajte na laganoj vatri 3 minute. Na zagrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu ljutiku. Dodajte opranu rižu i pržite dok ne postane staklasta. Ulijte bijelo vino, prokuhajte i uklonite s vatre. Pancetu narežite na kockice, stavite na zagrijanu tavu i popržite. Dodajte radič narezan na trake i zalijte crnim vinom. Pirjajte sve zajedno oko 10 minuta. Dodajte rižu, povrtni temeljac i pirjajte dok riža bude gotova. Po potrebi podlijte vodom, posolite i pospite mljevenim paprom.
Posluživanje: Na kraju umiješajte maslac i parmezan te poslužite odmah toplo.
Savjet: Ako nemate ljutiku, upotrijebite mladi luk ili ljubičasti luk.