OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus

Pirjana riža

Isprobajte pirjanu rižu s kurkumom, okus je neobično dobar, a kada ovom fantastičnom prilogu pridružite konkretan komad finog pečenja dobit ćete glavno jelo koje će zasjesti na tron u vašoj kuhinji.

  • 30 min
  • Jednostavno
Pirjana riža

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju kratko popržite nasjeckani luk, dodajte opranu i ocijeđenu rižu, promiješajte i pržite dok riža ne postane staklasto prozirna.
  2. Pospite Vegetom, zalijte vodom, promiješajte, pospite češnjakom i kurkumom i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dok riža ne upije svu vodu.

Posluživanje: Poslužite odmah uz sve vrste pečenja, s umacima ili bez umaka.

Savjet: Luk i rižu popržite jer riža upije slatkoću luka i tijekom kuhanja postaje rahla.

Gulaš

Inspirirani tradicijom