Punjene jabuke
- Recept by coolinarika.com -Pečene jabuke su omiljeni desert djetinjstva koji kuhinju ispunjava slatkastim mirisima. Isprobajte ih na način da ih napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom te granolom i uživajte u isprepletenim okusima. Na ustupljenom receptu zahvaljujemo Mateji Krvarić s bloga UvijekGladna.
Priprema
Jabuke operite, odrežite im vrh i izdubite. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Izdubljene ostatke jabuka dodajte u tavu na rastopljeni maslac i šećer i pirjajte dok ne omekšaju i tekućina od jabuke ne ispari. Kuhane jabuke izmiksajte u pire. Za granolu, u posudu dodajte suhe sastojke. Na vatri rastopite kokosovo ulje, med i cimet. Povežite i pecite na 180°C 20min. Tijekom pečenja povremeno promiješajte. Ostavite da se ohladi pa prebacite u staklenku Za kremu od vanilije, u posudu ulijte mlijeko i usipajte sadržaj vrećice pudinga. Pjenjačom energično miješajte 1 minutu. Ostavite stajati 3 minute te ponovo promiješajte..
Posluživanje: Jabuke napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom, pospite granolom i poslužite.
Savjet: Ako nemate mix pahuljica, dodajte samo jednu vrstu.