Masline

Cure sline od masline

Riblja pita

Zapečene ribe s preljevom od finog umaka od aromatiziranog mlijeka i malo papra pripremite za ljubitelje morskog okusa s dodatkom maštovitosti u pripremi.

  • 60 min
  • Složeno
Riblja pita

Sastojci

Priprema

  1. Mlijeko stavite kuhati zajedno s lovorovim listom, paprom, lukom i malo soli. Kuhajte oko 5 minuta da se mlijeko aromatizira.
  2. Na preostalom maslacu popržite brašno da ostane svijetle boje te ga zatim lagano podlijevajte aromatiziranim mlijekom. Kuhajte dok se umak ne zgusne na laganoj vatri.
  3. U vatrostalnu posudu za pečenje na dno posložite ribu, po njoj narezani losos, prerezane rajčice, masline i sardine. Prelijte pripremljenim umakom te po njemu posložite pripremljeni krumpir.
  4. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 30 minuta dok tako pripremljeno jelo ne dobije lijepu boju.

Posluživanje: Riblju pitu poslužite uz zelenu salatu.

Savjet: Pitu pustite da se malo ohladi (10 minuta) prije posluživanja.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...