Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Tart sa sardinama i rajčicama

Tart s lisnatim tijestom sa sardinama i rajčicama možete obogatiti i narezanim tikvicama i već za dvadesetak minuta uživati u malim ribicama na ukusnom tijestu. Možda upravo ovaj tart postane vaš omiljeni slani zalogaj.

  • 20 min
  • Jednostavno
Tart sa sardinama i rajčicama

Sastojci

Priprema

  1. U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite lisnato tijesto, rubove premažite žumancem i tijesto premažite passatom.
  2. Preko rajčica složite sardine i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 10-15 minuta.

Posluživanje: Malo ohladite, pospite svježim vlascem i poslužite.

Savjet: Tartu prije pečenja možete dodati svježe povrće, npr. tikvice narezane ne trakice ili naribane na krupni ribež. Ako tikvice ribate, prije stavljanja na tart, dobro ih ocijedite.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...