Tart sa sardinama i rajčicama
- Recept by coolinarika.com -Tart s lisnatim tijestom sa sardinama i rajčicama možete obogatiti i narezanim tikvicama i već za dvadesetak minuta uživati u malim ribicama na ukusnom tijestu. Možda upravo ovaj tart postane vaš omiljeni slani zalogaj.
![Tart sa sardinama i rajčicama](https://piovariations.cdn.podravka.net/e992b2ba-6415-11eb-81bc-0242ac120053/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje stavite lisnato tijesto, rubove premažite žumancem i tijesto premažite passatom. Preko rajčica složite sardine i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 10-15 minuta.
Posluživanje: Malo ohladite, pospite svježim vlascem i poslužite.
Savjet: Tartu prije pečenja možete dodati svježe povrće, npr. tikvice narezane ne trakice ili naribane na krupni ribež. Ako tikvice ribate, prije stavljanja na tart, dobro ih ocijedite.