Popečci od sardina
- Recept by coolinarika.com -Kada se sardine sjedine s krumpirom, brašnom, jajetom i začinima, rezultat su ukusni popečci od sardina. Njihov pun mediteranski okus dodatno će naglasiti salata začinjena maslinovim uljem i vinskim octom.
![Popečci od sardina](https://podravkaiovariations.azureedge.net/d7885ef2-638f-11eb-bbcf-0242ac12003a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Krumpir narežite na kockice i skuhajte da omekša. Ocijedite ga i zgnječite. Dodajte mu ocijeđene sardine, sitno nasjeckani luk i kopar, brašno, protisnuti češnjak, limunovu koricu i panko mrvice. Posolite, popaprite, dodajte razmućeno jaje i sve dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu podijelite u 6 dijelova i oblikujte tortice. Pripremljene tortice uvaljajte u krušne mrvice i pecite u tavi na 2 žlice maslinova ulja. Popečke okrenite da se ispeku sa svih strana, postanu smeđi i hrskavi.
Posluživanje: Poslužite sa zelenom salatom koju ste začinili maslinovim uljem i vinskim octom.
Savjet: Krumpir će za ovaj recept biti još bolji ako ga skuhate u kori.