Chutney od brusnica

Chutney od brusnica savršeno će se uklopiti uz pečeno meso bilo da se radi o klasičnom ili kosanom odresku.

  • 60 min
  • Jednostavno
Chutney od brusnica

Sastojci

Priprema

  1. Brusnice izvadite iz vrećice i pustite da se do kraja odmrznu. Stavite ih u veću posudu, dodajte sušene brusnice, očišćene jabuke narezane na kockice, naribanu narančinu koricu i narančin sok, naribani đumbir, cimet, klinčiće, šećer, ocat i sol.
  2. Stavite na srednju vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne zakuha. Smanjite vatru na najslabije i uz često miješanje kuhajte 30-ak minuta da se chutney zgusne.
  3. Gotov chutney, još vruć, rasporedite po dobro očišćenim i po mogućnosti sterilnim staklenim posudama. Odmah poklopite pa ostavite da se ohladi do sobne temperature.
  4. Pospremite ga na tamno hladnije mjesto i držite do upotrebe.

Posluživanje: Otvoreni chutney najbolje je držati u hladnjaku i potrošiti unutar deset dana od otvaranja.

Savjet: Za najbolji okus pustite ga da odleži mjesec dana.Chutney može stajati do tri mjeseca, a u sterilnim posudama i godinu dana.

Gulaš

Inspirirani tradicijom