Cheesecake sladoled
- Recept by coolinarika.com -Omiljeni slatko kiselkasti okus cheesecakea u sladolednoj izvedbi, kremasto je osvježenje, čiju citrusnu notu nadopunjava aroma šumskog voća.
![Cheesecake sladoled](https://podravkaiovariations.azureedge.net/8bd79a5c-119b-11ed-a4dc-0e931d035065/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posudu stavite biljni napitak, dodajte vrhnje, šećer i zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Jaja pjenasto istucite i postupno, uz miješanje ulijte u pripremljenu smjesu. Kuhajte na pari dok se ne zgusne. Prelijte u drugu posudu, dodajte sir i dobro promiješajte. Stavite u hladnu vodenu kupelj da se ohladi. Zatim dodajte sok limuna i Bourbon vanilija šećer pa sve dobro izmiješajte. Posudu prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati. Kekse lagano zdrobite (grubo nasjeckajte) i umiješajte u kremu. Kremu prekrijte folijom i stavite u zamrzivač na barem 4 sata. Za preljev, džem zagrijte i dodajte malo vode da dobijete željenu gustoću preljeva. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Posluživanje: Grabilicom za sladoled izvadite kuglice, podijelite u čaše, prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.
Savjet: Kremu možete poslužiti i nezamrznutu, već samo dobro ohlađenu.