Cheesecake sladoled

Omiljeni slatko kiselkasti okus cheesecakea u sladolednoj izvedbi, kremasto je osvježenje, čiju citrusnu notu nadopunjava aroma šumskog voća.

  • 45 min
  • Jednostavno
Cheesecake sladoled

Sastojci

Za preljev:

Priprema

  1. U posudu stavite biljni napitak, dodajte vrhnje, šećer i zagrijavajte dok se šećer ne otopi.
  2. Jaja pjenasto istucite i postupno, uz miješanje ulijte u pripremljenu smjesu. Kuhajte na pari dok se ne zgusne.
  3. Prelijte u drugu posudu, dodajte sir i dobro promiješajte. Stavite u hladnu vodenu kupelj da se ohladi. Zatim dodajte sok limuna i Bourbon vanilija šećer pa sve dobro izmiješajte.
  4. Posudu prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.
  5. Kekse lagano zdrobite (grubo nasjeckajte) i umiješajte u kremu. Kremu prekrijte folijom i stavite u zamrzivač na barem 4 sata.
  6. Za preljev, džem zagrijte i dodajte malo vode da dobijete željenu gustoću preljeva. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

Posluživanje: Grabilicom za sladoled izvadite kuglice, podijelite u čaše, prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

Savjet: Kremu možete poslužiti i nezamrznutu, već samo dobro ohlađenu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma