Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Zaljubljena Panna Cotta

Trenutak nježnosti na tanjuru, zarobljen u obliku srcolike Panna Cotte otopit će nepce i zaljubljena srca.

  • 25 min
  • Jednostavno
Zaljubljena Panna Cotta

Sastojci

  • 1 Dolcela Panna Cotta
  • 1 Dolcela Puding jagoda
  • 50 g šećera
  • 450 ml mlijeka
  • voće za ukrašavanje
  • 400 ml mlijeka

Priprema

  1. Mlijeko zagrijte i kad zakipi, dodajte prašak za panna cottu te miješajući pjenjačom kuhajte 1 minutu. Ulijte u navlažene kalupe u visini 2 cm i ohladite (4 komada).
  2. Kad se panna cotta ohladi, pripremite puding. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 6 žlica mlijeka.
  3. Ostatak mlijeka zagrijte i kad zakipi, umiješajte pripremljeni prašak za puding.
  4. Kuhajte uz miješanje 2 minute, a zatim ravnomjerno nanesite preko panna cotte u čašama. Sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku.

Posluživanje: Desert prije serviranja istresite na tanjur i ukrasite voćem ili čokoladnim preljevom.

Savjet: Puding pripremite sa manje mlijeka da lakše klizne iz kalupa.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom