Šumska lovačka juha

Gusta juha snažnog okusa obogaćena s gljivama odvest će vas u malu šumsku gastronomsku avanturu.

  • 15 min
  • Jednostavno
Šumska lovačka juha

Sastojci

  • 100 g očišćenih šampinjona
  • 100 ml bijelog vina
  • 800 ml mlake vode
  • 1 Lovačka juha Podravka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • svježi vlasac
  • 10 g maslaca

Priprema

  1. Na otopljenom maslacu kratko popecite šampinjone narezane na četvrtine, zalijte bijelim vinom i kratko pirjajte da vino ispari.
  2. Zalijte mlakom vodom, dodajte sadržaj vrećice juhe, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri oko 8 minuta.
  3. Potkraj kuhanja umiješajte vrhnje za kuhanje.

Posluživanje: Pospite narezanim vlascem i poslužite.

Savjet: Gljive se odlično slažu s okusom lovačke juhe. Možete kombinirati više vrsta, po želji.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom