Tart od karamele i kikirikija
- Recept by coolinarika.com -Zasladite dan neodoljivim tartom od čokolade, karamele i kikirikija i to bez paljenja pećnice.Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.
Priprema
Kekse usitnite u sjeckalici. Na laganoj vatri otopite maslac pa povežite s keksima te prebacite u kalup za tart. Utisnite i poravnajte kako bi ravnomjerno obložili dno i rubove kalupa. Dno keks podloge premažite s Lino Ladom, zatim pospite s kikirikijem. U zdjelici pomiješajte prašak za puding sa šećerom. Od 400 ml mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. Ravnomjerno ga rasporedite po kikirikiju i pustite da se kratko ohladi. Nakon 20 minuta pripremite i kremu od čokolade. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute, prebacite ju u slastičarsku vrećicu i po želji ukrasite tart.
Posluživanje: Prije posluživanja ohladite minimalno 2 sata u hladnjaku.
Savjet: Za pripremu koristite integralni keks, a umjesto u sjeckalici možete ga usitniti pomoću valjka ili batića.