Parfe torta s okusom metvice
- Recept by coolinarika.com -Torta s tamnim biskvitom i parfe kremom u kombinaciji s ugodnim mirisom i osvježavajućom aromom metvice jednostavna je za pripremu, a bogata okusom. Ukrasite je šlagom ili čokoladnim ostrušcima i uživajte.
![Parfe torta s okusom metvice](https://piovariations.cdn.podravka.net/3fbda584-631f-11eb-8f65-0242ac120046/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Brašna pomiješajte s praškom za pecivo, vanilin šećerom, šećerom i kakaom. Mlijeko, slatko vrhnje i ulje izmiješajte i dodajte smjesi od brašna. Sve dobro promiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Čaj prelijte vrelom vodom i ostavite stajati 5 minuta. Izvadite vrećice i ohladite čaj. Ohlađenom čaju dodajte mlijeko, slatko vrhnje i sadržaj vrećice parfe kreme. Miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete kremu. Odmah nanesite kremu na ohlađeni biskvit u kalupu i poravnajte.
Posluživanje: Tortu ohladite u hladnjaku nekoliko sati, ukrasite po želji šlagom ili čokoladnom glazurom i poslužite.
Savjet: Ukoliko želite jači okus metvice dodajte liker od metvice ili aromu metvice.