Čokolino torta
- Recept by coolinarika.com -Torta pripremljena od pahuljica Čokolina, Keksolina, keksića i marmelade osvojiti će sve generacije u vašem domu, podsjetiti na djetinjstvo, a malene će oduševiti omiljeni Čokolino u torti.
Priprema
Lino keksiće sameljite, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. U kalup za tortu (Ø 22 cm) koji ste prethodno namazali maslacem uspite pripremljenu smjesu i dobro utisnite u dno kalupa. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite pet minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite. U 600 ml toplog mlijeka (50 °C) umiješajte pahuljice Čokolina te dodajte naribane jabuke i dobro promiješajte. Nanesite na podlogu od Lino keksića i ostavite da se ohladi. U 600 ml toplog mlijeka (50 °C) umiješajte pahuljice Keksolina te dodajte sitno sjeckane banane i dobro promiješajte. Nanesite u kalup na sloj Čokolina. Džem uz dodatak malo vode (1‒2 žlice) zagrijte na laganoj vatri i prelijte preko torte.
Posluživanje: Tortu ohladite u hladnjaku 2‒3 sata i poslužite.
Savjet: Umjesto jabuke i banane možete dodati voće prema ukusu.