Čokolino torta

Torta pripremljena od pahuljica Čokolina, Keksolina, keksića i marmelade osvojiti će sve generacije u vašem domu, podsjetiti na djetinjstvo, a malene će oduševiti omiljeni Čokolino u torti.

  • 30 min
  • Jednostavno
Čokolino torta

Sastojci

Priprema

  1. Lino keksiće sameljite, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte.
  2. U kalup za tortu (Ø 22 cm) koji ste prethodno namazali maslacem uspite pripremljenu smjesu i dobro utisnite u dno kalupa.
  3. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite pet minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.
  4. U 600 ml toplog mlijeka (50 °C) umiješajte pahuljice Čokolina te dodajte naribane jabuke i dobro promiješajte. Nanesite na podlogu od Lino keksića i ostavite da se ohladi.
  5. U 600 ml toplog mlijeka (50 °C) umiješajte pahuljice Keksolina te dodajte sitno sjeckane banane i dobro promiješajte. Nanesite u kalup na sloj Čokolina.
  6. Džem uz dodatak malo vode (1‒2 žlice) zagrijte na laganoj vatri i prelijte preko torte.

Posluživanje: Tortu ohladite u hladnjaku 2‒3 sata i poslužite.

Savjet: Umjesto jabuke i banane možete dodati voće prema ukusu.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom