Alpska juha s porilukom
- Recept by coolinarika.com -Zdjelica s mirisom planina oduševit će svojim izgledom, toplinom i ugodom finog zalogaja koji puni dušu poput alpskog proplanka.
![Alpska juha s porilukom](https://piovariations.cdn.podravka.net/07129faa-638d-11eb-bb39-0242ac12005c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Na maslacu popecite poriluk narezan na kolutiće. Dodajte nasjeckani češnjak i zalijte vodom. Kada zakipi, uspite sadržaj vrećice juhe, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.
Posluživanje: Poslužite posuto nasjeckanim peršinom.
Savjet: Kada kupujete poriluk, odaberite onaj s korjenčićima. Korjenčići će usporiti sušenje pa će poriluk duže biti svjež.