Alpska juha s porilukom

Zdjelica s mirisom planina oduševit će svojim izgledom, toplinom i ugodom finog zalogaja koji puni dušu poput alpskog proplanka.

  • 12 min
  • Jednostavno
Alpska juha s porilukom

Sastojci

  • 10 g maslaca
  • 1 manji poriluk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1,1 l vode
  • 1 Alpska juha Podravka
  • nasjeckani peršin

Priprema

  1. Na maslacu popecite poriluk narezan na kolutiće. Dodajte nasjeckani češnjak i zalijte vodom.
  2. Kada zakipi, uspite sadržaj vrećice juhe, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.

Posluživanje: Poslužite posuto nasjeckanim peršinom.

Savjet: Kada kupujete poriluk, odaberite onaj s korjenčićima. Korjenčići će usporiti sušenje pa će poriluk duže biti svjež.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...