Tjestenina

Svestrana Talijanka

Zapečena tjestenina sa špinatom i sirom

Špinat i sir u zapečenom izdanju s tijestom kombinacija je koja se provukla kroz stoljeća, a oduševit će i buduće ljubitelje ukusnog zalogaja.

  • 35 min
  • Jednostavno
Zapečena tjestenina sa špinatom i sirom

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom uspite u 500 ml tople vode i uz lagano miješanje pustite da zakipi. Kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta uz neprestano miješanje.
  2. Tikvice narežite na tanke, dugačke ploške te ih kratko popecite na nauljenoj tavi. U posudu za pitu ili kalup za torte (Ø 22 cm) posložite ploške tikvica za podlogu.
  3. Preko njih rasporedite ploške šunke, pa ploške sira. Zatim nanesite pripremljenu tjesteninu te pospite naribanom mozzarellom.
  4. Stavite zapeći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 10 minuta.

Posluživanje: Skinite obod kalupa, narežite i poslužite toplo sa salatom po želji.

Savjet: Umjesto šunke možete koristiti tunu iz konzerve ili skutu.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja