Ukusna punjena jaja

Umjesto klasičnih kuhanih predlažemo da jaja napunite sa smjesom pileće paštete, majoneze, slatkog vrhnja, sušenih rajčica i peršina, te ukrasite svježim klicama.

  • 20 min
  • Jednostavno
Ukusna punjena jaja

Sastojci

  • 1 Pileća pašteta Podravka (95 g)
  • 1 žlica majoneze
  • 3 žlice slatkog vrhnja
  • 25 g sušena rajčica u ulju
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 50 g svježih klica
  • 4 tvrdo kuhana jaja

Priprema

  1. Jaja tvrdo skuhajte i očistite od ljuske. Kuhana jaja prerežite na pola, a zatim im pažljivo izvadite žumanjke.
  2. Stavite u zdjelu, dodajte paštetu, majonezu, slatko vrhnje, nasjeckani peršin i sitno nasjeckanu sušenu rajčicu. Sve zajedno dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
  3. Tako pripremljenu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i napunite polovice bjelanjaka.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno sa svježim klicama.

Savjet: Ukoliko vam ostane smjese za punjenje jaja, vlažnim rukama oblikujte kuglice koje možete uvaljati u nasjeckani peršin, pa čak i nasjeckane lješnjake, a možete jednostavno namazati na popečeni kruh.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus