Ukusna punjena jaja
- Recept by coolinarika.com -Umjesto klasičnih kuhanih predlažemo da jaja napunite sa smjesom pileće paštete, majoneze, slatkog vrhnja, sušenih rajčica i peršina, te ukrasite svježim klicama.
Priprema
Jaja tvrdo skuhajte i očistite od ljuske. Kuhana jaja prerežite na pola, a zatim im pažljivo izvadite žumanjke. Stavite u zdjelu, dodajte paštetu, majonezu, slatko vrhnje, nasjeckani peršin i sitno nasjeckanu sušenu rajčicu. Sve zajedno dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu. Tako pripremljenu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i napunite polovice bjelanjaka.
Posluživanje: Poslužite dobro rashlađeno sa svježim klicama.
Savjet: Ukoliko vam ostane smjese za punjenje jaja, vlažnim rukama oblikujte kuglice koje možete uvaljati u nasjeckani peršin, pa čak i nasjeckane lješnjake, a možete jednostavno namazati na popečeni kruh.