Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin

Torta s makaronima bolognese

Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i servirajte uz omiljenu salatu.

  • 45 min
  • Jednostavno
Torta s makaronima bolognese

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećica uspite u 800 ml tople vode, dodajte pasiranu rajčicu, vino i uz lagano miješanje pustite da zakipi.
  2. Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta, uz neprestano miješanje. U kalup za tortu (Ø 22 cm) na sredinu istresite sir tako da zadrži oblik posude.
  3. Sir i posudu lagano nakapajte maslinovim uljem. U kalup oko sira rasporedite pripremljene makarone.
  4. Po njima posložite ploške rajčice i masline. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.

Posluživanje: Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i poslužite uz salatu po želji.

Savjet: Osim ricotte, možete koristiti i skutu te drugi sir prikladan za pečenje.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat