Torta s makaronima bolognese
- Recept by coolinarika.com -Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i servirajte uz omiljenu salatu.
Priprema
Sadržaj vrećica uspite u 800 ml tople vode, dodajte pasiranu rajčicu, vino i uz lagano miješanje pustite da zakipi. Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta, uz neprestano miješanje. U kalup za tortu (Ø 22 cm) na sredinu istresite sir tako da zadrži oblik posude. Sir i posudu lagano nakapajte maslinovim uljem. U kalup oko sira rasporedite pripremljene makarone. Po njima posložite ploške rajčice i masline. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
Posluživanje: Slanu tortu ukrasite listićima bosiljka, posipajte ribanim sirom, narežite i poslužite uz salatu po želji.
Savjet: Osim ricotte, možete koristiti i skutu te drugi sir prikladan za pečenje.