Torta s grisom i jabukama

Izradite starinski kolač s grisom i jabukama s mirisom domaće kuhinje i najljepšim sjećanjima na djetinjstvo.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Torta s grisom i jabukama

Priprema

  1. Brašnu dodajte gris, šećer, prašak za pecivo, cimet šećer i vanilin šećer. Sve sastojke dobro promiješajte.
  2. Jabuke ogulite, naribajte i nakapajte limunovim sokom.
  3. U kalup za torte (Ø 24 cm) koji ste premazali maslacem složite sloj suhe smjese, pospite naribanim jabukama, grožđicama i orasima. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, a završite sa suhim sastojcima.
  4. Hladan maslac narežite na listiće i posložite po površini torte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite prije rezanja.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus