Tempura od povrća uz umak od paprika
- Recept by coolinarika.com -Ako se još uvijek niste usudili probati ovako neobičnu kombinaciju sastojaka, predlažemo da napravite tempuru od povrća uz ljuti umak od paprika.
Priprema
U lim za pečenje stavite papriku i rajčice koje ste prepolovili i odstranili im sjemenke (unutrašnji mesni dio rajčice).Dodajte češnjak i 1 žlicu ulja te pecite povrće 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 220c. Popržite lješnjake pa ih stavite na stranu. Na malo ulja ili maslaca popržite kruh. Izmiksajte feferone bez sjemenki, papriku, rajčice, češnjak, lješnjake, kruh, ulje od pečenja i ocat. Pripremite smjesu za paniranje tako da izmješate brašno s žličicom Vegete, pivom, mineralnom vodom, prašakom za pecivo te dodate sodu bikarbonu. Očistite mladi luk, uronite ga u dobivenu smjesu pa popržite u preostalom ulju. Višak ulja ocijedite na kuhinjskom papiru.
Posluživanje: Prženi luk ukrasite sa 3 žlice opranog i nasjeckanog svježeg peršina i poslužite ga uz ljuti umak.