Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...

Tempura od povrća uz umak od paprika

Ako se još uvijek niste usudili probati ovako neobičnu kombinaciju sastojaka, predlažemo da napravite tempuru od povrća uz ljuti umak od paprika.

Tempura od povrća uz umak od paprika

Sastojci

Priprema

  1. U lim za pečenje stavite papriku i rajčice koje ste prepolovili i odstranili im sjemenke (unutrašnji mesni dio rajčice).Dodajte češnjak i 1 žlicu ulja te pecite povrće 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 220c.
  2. Popržite lješnjake pa ih stavite na stranu. Na malo ulja ili maslaca popržite kruh. Izmiksajte feferone bez sjemenki, papriku, rajčice, češnjak, lješnjake, kruh, ulje od pečenja i ocat.
  3. Pripremite smjesu za paniranje tako da izmješate brašno s žličicom Vegete, pivom, mineralnom vodom, prašakom za pecivo te dodate sodu bikarbonu.
  4. Očistite mladi luk, uronite ga u dobivenu smjesu pa popržite u preostalom ulju. Višak ulja ocijedite na kuhinjskom papiru.

Posluživanje: Prženi luk ukrasite sa 3 žlice opranog i nasjeckanog svježeg peršina i poslužite ga uz ljuti umak.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka