Mirisni keksići s kikiriki maslacem
- Recept by coolinarika.com -Za potpun užitak, mirisne keksiće poslužite sa šalicom toplog čaja od naranče s cimetom i klinčićem i ugrijte se mirisnom toplinom iz šalice.
Priprema
Maslacu sobne temperature dodajte maslac od kikirikija, šećere, pa zajedno izmiksajte. Zatim dodajte jaja i još jednom dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, a zatim dodajte sadržaj vrećica čaja. Pomiješajte s pripremljenim tijestom. Bijelu čokoladu natrgajte na male komadiće. Dodajte je u zamiješano tijesto i lagano lopaticom promiješajte da se ravnomjerno rasporedi. Ostavite u hladnjaku 1 sat. Žličicom za sladoled grabite ohlađenu smjesu i stavljajte na lim za pečenje prekriven papirom tako da između kuglica ostavite mjesta jer će se kuglice tijekom pečenja raširiti. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 13 minuta. Kolačići trebaju ostati svijetle boje, mekani, a hlađenjem će postati hrskavi.
Posluživanje: Za potpun užitak, mirisne keksiće poslužite sa šalicom toplog čaja od naranče s cimetom i klinčićem.
Savjet: U zatvorenoj posudi kolačići će zadržati hrskavost duže vrijeme.Od ove smjese dobit ćete 40 - 50 mirisnih keksića.