Mirisni keksići s kikiriki maslacem

Za potpun užitak, mirisne keksiće poslužite sa šalicom toplog čaja od naranče s cimetom i klinčićem i ugrijte se mirisnom toplinom iz šalice.

  • 40 min
  • Jednostavno
Mirisni keksići s kikiriki maslacem

Sastojci

Priprema

  1. Maslacu sobne temperature dodajte maslac od kikirikija, šećere, pa zajedno izmiksajte.
  2. Zatim dodajte jaja i još jednom dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.
  3. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, a zatim dodajte sadržaj vrećica čaja. Pomiješajte s pripremljenim tijestom.
  4. Bijelu čokoladu natrgajte na male komadiće. Dodajte je u zamiješano tijesto i lagano lopaticom promiješajte da se ravnomjerno rasporedi. Ostavite u hladnjaku 1 sat.
  5. Žličicom za sladoled grabite ohlađenu smjesu i stavljajte na lim za pečenje prekriven papirom tako da između kuglica ostavite mjesta jer će se kuglice tijekom pečenja raširiti.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 13 minuta. Kolačići trebaju ostati svijetle boje, mekani, a hlađenjem će postati hrskavi.

Posluživanje: Za potpun užitak, mirisne keksiće poslužite sa šalicom toplog čaja od naranče s cimetom i klinčićem.

Savjet: U zatvorenoj posudi kolačići će zadržati hrskavost duže vrijeme.Od ove smjese dobit  ćete 40 - 50 mirisnih keksića.

Rajčica

Za rajske užitke