Slastica s pudingom nougat

Dopustite si predah od klasičnog biskvita i zamijenite ga podlogom od lješnjaka i riže. Dodajte tomu pudingovu kremu nougat i šlag kao ukrasni detalj – i dobili ste odličnu, inovativnu slasticu!

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Slastica s pudingom nougat

Sastojci

Za podlogu od riže

Za nadjev

  • 50 ml narančina soka
  • 100 g lješnjaka
  • 1-2 žlice ruma
  • 4-5 žlica šećera
  • 2 Pudinga nougat Dolcela
  • 750 ml mlijeka

Priprema

  1. Šećer kojemu ste dodali naribanu narančinu koricu popecite u široj posudi na laganoj vatri, dok ne poprimi svijetložutu boju. Zalijte ga s pola litre mlijeka i nastavite kuhati dok se šećer ne otopi.
  2. Tada umiješajte preostalo mlijeko (700 ml), a kad zakipi, dodajte rižu i vanilin šećer. Kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta uz stalno miješanje.
  3. Lješnjake popecite na tavi bez masnoće, 5-6 minuta, ohladite ih, očistite od ljuskica, grubo narežite i dodajte kuhanoj riži.
  4. Smjesu s rižom malo ohladite, dodajte maslac i dobro izmiješajte te je rasporedite u namazan četvrtasti ili okrugli kalup.
  5. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, dodajte 150 ml hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko zakipite. U njega umiješajte pripremljenu mješavinu i kuhajte na laganoj vatri 2-3 minute.
  6. Dodajte narančin sok, rum i popečene, grubo nasjeckane lješnjake.
  7. Puding uz stalno miješanje malo ohladite, a zatim izlijte na podlogu od riže.

Posluživanje: Prije serviranja ohlađenu slasticu ukrasite dobro rashlađenim tučenim slatkim vrhnjem.

Savjet: Za pripremu ove slastice upotrijebite rižu koja sadrži dosta škroba jer će lijepo povezati sve sastojke.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus