Souffle s Lino ladom kokos
- Recept by coolinarika.com -Souffle je stari francuski desert koji je danas toliko učestao da se poslužuje i uz naručeni espresso. Priprema mu je jednostavna i brza.
Priprema
Lino ladu kokos zagrabite žličicom za kavu i sakupite 8-9 manjih žličnjaka, skinite ih sa žličice, stavite na papir za pečenje i zamrznite. U posudi na pari istopite čokoladu u maslacu. Jaja umutite sa šećerom i dodajte kokosovo brašno. Sjedinite te dvije mase i dobit ćete kompaktnu masu za pečenje. Silikonske kalupe ili kalupe za muffine premažite s maslacem i nanesite smjese do pola kalupa. U kalup umetnite ohlađene - zamrznute ganache od Lino lade kokos u donji dio smjese za souffle i to ponovite na ostalim kalupima. Nastavite s gornjim dijelom nanositi smjesu nešto ispod ruba za muffine (jer će se prilikom pečenja podignuti iznad ruba). U prethodno zagrijanu pećnicu na 185 °C/10 minuta pecite souffle i prilikom vađenja iz pećnice ostavite ih da se par minuta odmore kako bi lakše izašli iz kalupa. Uz souffle poslužite sladoled od kokosa ili vanilije.
Posluživanje: Souffle poslužite sa sladoledom. Kada zagrabite žličicom sredina će se istopiti
Savjet: Istopite maslac i ulijte ga u plastičnu pumpicu i poprskajte kalupe. Tako ćete raditi s manje masnoće.