Voćni užici

Užitak bez grižnje savjesti

Čoko princes uštipci s jagodama

Romantizirana verzija čokoladnih Princeski s jagodama pravi je odabir za najzaljubljeniji dan u godini.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Čoko princes uštipci s jagodama

Sastojci

  • 15 g kakaa u prahu
  • 180 ml vode
  • 110 g maslaca
  • 2 jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 1 Princes uštipci Dolcela

Ganache

  • 50 g čokolade
  • 50 ml slatkog vrhnja

Priprema

  1. U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte kakao i promiješajte. Zatim dodajte toplu vodu, otopljeni maslac te dobro miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja.
  2. Uz pomoć slastičarske vrećice na lim za pečenje obložen papirom oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha (oko 20 kom). Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 30 do 35 minuta i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.
  4. U visoku posudu ulijte hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije princes uštipaka i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute. Dodajte na pari otopljenu čokoladu i još kratko promiješajte.
  5. Pečene i ohlađene uštipke pažljivo prerežite. Donji dio napunite kremom, ukrasite narezanim jagodama, poklopite s kapicom i stavite kratko u hladnjak.
  6. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i miješajte tako da dobijete glatku kremu (po potrebi pustite da se malo ohladi kako bi se lagano zgusnula ali pazite da ostane tekuća).
Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.