Crvene tortice za Valentinovo
- Recept by coolinarika.com -Crvenim torticama s okusom kokosa i ukrašenim malim srcima od fondanta proslavite ljubav i uživajte u novom šarmantnom okusu.
Priprema
Maslac zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Dodajte čokoladu natrganu na kockice, miješajte da se otopi, zatim ostavite sa strane da se hladi. Brašnu dodajte bademe, prašak za pecivo i sol te promiješajte. Jaja i vanilin šećer u prahu miješajte električnom miješalicom da dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte mlijeko pomiješano s prehrambenom bojom, pripremljenu čokoladu i na kraju smjesu s brašnom. Smjesu izlijte u tepsiju (32x20 cm) obloženu masnim papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 3o minuta. Pečeni biskvit ohladite te pomoću kalupa (promjera8 cm) izrežite tortice. Za kremu sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, slatko vrhnje, Lino ladu i prehrambenu boju dobro izmiješajte da dobijete kremu. Pomuću slastičarske vrćice nanesite kremu na tortice.
Posluživanje: Ukrasite za valentinovo malim crvenim srcima napravljenim od Fondant mase Dolcela.
Savjet: Od ostataka izrezanog biskvita, dodajući lino ladu kokos izradite praline te ih poslužite u crvenim košaricama.