Crvene tortice za Valentinovo

Crvenim torticama s okusom kokosa i ukrašenim malim srcima od fondanta proslavite ljubav i uživajte u novom šarmantnom okusu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Crvene tortice za Valentinovo

Sastojci

Za kremu

  • 200 g maskarpone sira
  • 3 žlice Lino lade kokos
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 40 g maslaca
  • 40 g šećera u prahu
  • 1-2 žličice crvene prehrambene boje

Priprema

  1. Maslac zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Dodajte čokoladu natrganu na kockice, miješajte da se otopi, zatim ostavite sa strane da se hladi. Brašnu dodajte bademe, prašak za pecivo i sol te promiješajte.
  2. Jaja i vanilin šećer u prahu miješajte električnom miješalicom da dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte mlijeko pomiješano s prehrambenom bojom, pripremljenu čokoladu i na kraju smjesu s brašnom.
  3. Smjesu izlijte u tepsiju (32x20 cm) obloženu masnim papirom za pečenje.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 3o minuta. Pečeni biskvit ohladite te pomoću kalupa (promjera8 cm) izrežite tortice.
  5. Za kremu sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, slatko vrhnje, Lino ladu i prehrambenu boju dobro izmiješajte da dobijete kremu.
  6. Pomuću slastičarske vrćice nanesite kremu na tortice.

Posluživanje: Ukrasite za valentinovo malim crvenim srcima napravljenim od Fondant mase Dolcela.

Savjet: Od ostataka izrezanog biskvita, dodajući lino ladu kokos izradite praline te ih poslužite u crvenim košaricama.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom