Ajvar

Razmazi svoje nepce

Ukusni zapečeni grah

Sočno jelo puno pikantnih sastojaka upotpunjenih ljutim Ajvarom poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.

  • 25 min
  • Jednostavno
Ukusni zapečeni grah

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju svijetlo popecite nasjeckani luk, dodajte na rezance narezane paprike, protisnuti češnjak, promiješajte i kratko popecite da povrće malo omekša.
  2. Dodajte dimljenu papriku, passatu, grah i ajvar. Promiješajte, zalijte s toliko vode da jedva pokrije sadržaj i kratko prokuhajte samo da se sastojci povežu.
  3. Tako pripremljeni grah prebacite u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje, pospite metvicom i zapecite na 200 °C oko 15 minuta.

Posluživanje: Zapečeni grah pospite nasjeckanim peršinom i poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.

Savjet: Grah možete pripremiti i dan ranije, pa ga prije obroka zapeći i poslužiti.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka