Gorički lonac s jegerom

Jednostavno pripremljen gulaš s jegerom, krumpirom i mrkvom savršen je za goričke fešte koje traju do jutra.

  • 45 min
  • Jednostavno
Gorički lonac s jegerom

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk tek toliko da omekša. Dodajte krumpir narezan na kockice, mrkvu narezanu na kolutiće i popržite 3-4 minute na srednjoj vatri.
  2. Dodajte oguljeni, na ploške narezani jeger i još kratko popržite tako da jeger dobije lijepu boju.
  3. Podlijte vinom i pirjajte dok vino ne ispari.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i pustite da odstoji nekoliko minuta.
  5. Varivo podlijte sa 800 ml vode, umiješajte razmućeni Fant, promiješajte i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri.

Posluživanje: Kad su krumpir i mrkva omekšali, uklonite ih s vatre, umiješajte nasjeckani peršin i poslužite.

Savjet: Na samom kraju kuhanja možete umiješati  limenku ocijeđenih i ispranih mahuna.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma