Gorički lonac s jegerom
- Recept by coolinarika.com -Jednostavno pripremljen gulaš s jegerom, krumpirom i mrkvom savršen je za goričke fešte koje traju do jutra.
Priprema
Na zagrijanom ulju popržite sitno narezani luk tek toliko da omekša. Dodajte krumpir narezan na kockice, mrkvu narezanu na kolutiće i popržite 3-4 minute na srednjoj vatri. Dodajte oguljeni, na ploške narezani jeger i još kratko popržite tako da jeger dobije lijepu boju. Podlijte vinom i pirjajte dok vino ne ispari. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i pustite da odstoji nekoliko minuta. Varivo podlijte sa 800 ml vode, umiješajte razmućeni Fant, promiješajte i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri.
Posluživanje: Kad su krumpir i mrkva omekšali, uklonite ih s vatre, umiješajte nasjeckani peršin i poslužite.
Savjet: Na samom kraju kuhanja možete umiješati limenku ocijeđenih i ispranih mahuna.