Paprikaš od kunića

Paprikaš od kunića poslužite s okruglicama od kruha s pancetom i peršinom.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Paprikaš od kunića

Sastojci

  • ½ limuna
  • 3 žlice ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 g milerama
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 Fant za gulaš i paprikaš
  • 1 kg kunića

Za okruglice

  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 30 g Pancete Podravka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • papar
  • sol
  • 2 jaja
  • 300 g bijelog kruha

Priprema

  1. Kunića narežite na komade i nakapajte sokom limuna.
  2. Na zagrijanom ulju lagano popecite meso pa prelijte s malo vode.
  3. Pirjajte na laganoj vatri da meso omekša. Zatim maknite s vatre, dodajte još 700 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru i kad zavrije kuhajte još 15 minuta.
  4. Pred kraj umiješajte vino, mileram i pospite peršinom.

Za okruglice

  1. Kruh narežite na kockice i prelijte vrelim mlijekom. Lagano promiješajte i ostavite da se ohladi.
  2. Zatim dodajte razmućeno jaje, krušne mrvice, peršin, sol, papar i pancetu narezanu na kockice. Dobro izmiješajte i oblikujte okruglice (pomoću vlažnih ruku).
  3. Stavite ih kuhati u vrelu vodu i kuhajte nekoliko minuta (5-8). Kuglice izvadite iz vode i držite na toplom.

Posluživanje: Paprikaš od kunića poslužite s okruglicama od kruha.

Savjet: Kunić je lagano meso koje po želji na sličan način možete pripremiti s piletinom.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus