Paprikaš od kunića
- Recept by coolinarika.com -Paprikaš od kunića poslužite s okruglicama od kruha s pancetom i peršinom.
Priprema
Kunića narežite na komade i nakapajte sokom limuna. Na zagrijanom ulju lagano popecite meso pa prelijte s malo vode. Pirjajte na laganoj vatri da meso omekša. Zatim maknite s vatre, dodajte još 700 ml vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru i kad zavrije kuhajte još 15 minuta. Pred kraj umiješajte vino, mileram i pospite peršinom.
Za okruglice
Kruh narežite na kockice i prelijte vrelim mlijekom. Lagano promiješajte i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte razmućeno jaje, krušne mrvice, peršin, sol, papar i pancetu narezanu na kockice. Dobro izmiješajte i oblikujte okruglice (pomoću vlažnih ruku). Stavite ih kuhati u vrelu vodu i kuhajte nekoliko minuta (5-8). Kuglice izvadite iz vode i držite na toplom.
Posluživanje: Paprikaš od kunića poslužite s okruglicama od kruha.
Savjet: Kunić je lagano meso koje po želji na sličan način možete pripremiti s piletinom.