Tuna piknik salata
- Recept by coolinarika.com -Riblju varijantu ovog piknik jela predstavljamo na posve nov, jednostavan i cool način.
![Tuna piknik salata](https://piovariations.cdn.podravka.net/a1b67152-6389-11eb-98c5-0242ac12004b/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U većem loncu zakuhajte posoljenu vodu. Skuhajte tjesteninu, procijedite i ohladite pod hladnim mlazom vode. Prozirnom folijom prekrijte. Tjesteninu stavite na hlađenje. Otvorite konzervu Eva Mediterana, izvadite i prebacite sadržaj u vrećicu za zamrzavanje većeg kapaciteta. Ohlađenu tjesteninu također ubacite u vrećicu. Crne masline, kapare i pasiranu rajčicu sjedinite i dodajte ostalom sadržaju u vrećicu. Maslinovo ulje pomiješajte sa sokom jednog limuna, češnjak narežite na listiće. Po potrebi posolite i popaprite. Dobro promiješajte i prelijte vinaigrette (dressing) preko tjestenine. Natrgajte listove svježeg bosiljka, izmrvite skutu pod prstima i dodajte u vrećicu. Vrećici zavežite vrhove i dobro protresite da se namirnice pomiješaju i okusi prožmu. Sadržaj vrećice prebacite u manje kutije s poklopcem. Ovako kombinirana tjestenina može se uz dodatak topljivog sira i zapeći.
Posluživanje: Salatu ohladite i iz vrećice prebacite u manje plastične kutije i zaklopite ih. Spremni ste za lagani konkretni objed na otvorenom.
Savjet: Kremu od ricotte i passata rajčice nije nužno raditi kao ni vinaigrette. Možete sve sastojke staviti u veću posudu i dobro promiješati da se svi okusi prožmu i sjedine.Ako volite okus češnjaka u vinaigrette (dressing) dodajte češanj češnjaka. Sir ricotta i skuta neutralnijeg su okusa, pa za ovaj recept možete upotrijebiti i slaniji feta sir.