Slatka krema od sira i višnje

Nagradite svoja nepca osvježavajućim desertom od toplog sira, višanja i hrskavih mrvica.

  • 30 min
Slatka krema od sira i višnje

Sastojci

Za kremu od sira

  • 40 g šećera u prahu
  • 1 limun (korica)
  • 3 jaja
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 120 g kockice svježeg bijelog kruha (bez kore)
  • 40 g maslaca

Za umak

Priprema

  1. Sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi da se okusi bolje prožmu i sjedine. Temperirani maslac izmiješajte u mikseru da postane kremast, dodajte mu šećer u prahu i limunovu koricu. Izradite sastojke u kremu. Zatim dodajte jaja, miješajte energično i dodajte svježi sir.
  2. Miješajte i dalje, ali pritom pazeći da se ne poveže do te mjere da ode u kremu, već da ostanu vidljivi komadići sira. Sada dodajte kruh narezan na kockice (bez korice, samo bijela unutrašnjost) i umiješajte sve ručno u grubo. Ohladite smjesu u hladnjaku na 2h.
  3. Višnje procijedite u cjedilu, u sok od višanja dodajte otopljeni šećer u vodi i štapić cimeta. Kada prokuha dodajte višnje neka kuhaju još 2 minute. Izvadite štapić cimeta i po potrebi zgusnite umak i žlicom Gussnela. Promiješajte i stavite na stranu.
  4. Smjesu izvadite iz hladnjaka i oblikujte žličnjake žlicom. U prilagođenom loncu zakuhajte vodu (dovoljno da pokrije dno) i posložite par žličnjaka na kuhinjsku ružu (pomagalo za kuhanje na pari) i zaklopite poklopcem. 7-8 minuta na laganoj pari topla krema od sira je gotova. Poslužite uz topli umak od višanja. Za kraj domaće krušne mrvice ispržite na par kockica maslaca i poslužite na vrh toplog deserta.

Posluživanje: Tri žličnjaka tople kreme posložite jedan na drugi i servirajte uz umak od višanja. Pospite hrskavim mrvicama i šećerom u prahu.

Savjet: Domaće krušne mrvice rade se tako da izdubite kruh i odstranite od korice. Koristite samo unutrašnjost kruha i izmiksajte ga u mikseru. Na teflon tavi s debljim dnom istopite maslac i dodajte mrvice kruha koje pržite do zlatne hrskave boje.Umak od višanja može imati i aromatičniji okus mentola ako tijekom kuhanja dodate zvjezdastog anisa.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka