Začinjena piletina s tikvom i povrćem
- Recept by coolinarika.com -Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.
![Začinjena piletina s tikvom i povrćem](https://podravkaiovariations.azureedge.net/37e60310-631f-11eb-9765-0242ac120039/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru. Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte. Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće. Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta. Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša. Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.
Posluživanje: Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.
Savjet: Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.