Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Sastojci

Priprema

  1. Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  2. Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  3. Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  4. Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  5. Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  6. Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Posluživanje: Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Savjet: Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina