Začinjena piletina s tikvom i povrćem
- Recept by coolinarika.com -Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Priprema
Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru. Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte. Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće. Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta. Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša. Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.
Posluživanje: Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.
Savjet: Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.