Ježurko Ježić
- Recept by coolinarika.com -"Pred njim dan hoda, širi se strava, njegovim tragom putuje slava" - poznati su stihovi Ježeve kućice, a vama je samo potrebno malo mašte da biste imali ukusno predjelo kojem sigurno neće odoljeti ni jedno dijete. Nacrtajte ježiću osmijeh i poslužite ga na listovima rikule s popečenim kriškama kruha.
Priprema
Tunu otvorite i stavite u cjediljku da se dobro ocijedi, a jaje tvrdo skuhajte, ogulite i nasjeckajte. Ocijeđenu tunu, jaje, majonezu, vrhnje, maslac, nasjeckane kapare i limunov sok stavite u električnu sjeckalicu i dobro izmiksajte da se smjesa izjednači kako biste dobili paštetu. Po potrebi posolite i popaprite. Uzmite oblu zdjelicu i iznutra je obložite prianjajućom folijom. Unutra stavite pripremljenu paštetu, zagladite i stavite u hladnjak na barem 2 sata. Kada je pašteta dobro ohlađena, paštetu izokrenite na tanjur za posluživanje. Maknite posudu i pažljivo skinite foliju. S bočne strane "ježa" nožem odrežite malo paštete kako biste dobili oblik ježa, a od viška paštete oblikujte nosić. Kviki štapiće prelomite na odgovarajuću duljinu te utaknite u tijelo ježa kako biste dobili bodlje. Naravno izostavite glavu. Tri kapare iskoristite kako biste na glavi napravili oči i njuškicu, a nožem mu oblikujte usta.
Posluživanje: Poslužite s popečenim bijelim kruhom i uz salatu po izboru.
Savjet: Umjesto jednog većeg ježa, možete napraviti više manjih.