Lino lada Gold kocke

Zaljubite se ovog ljeta u slasnu kockastu harmoniju čokolade, arome Lino lade Gold i poprženih lješnjaka na kakau.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Lino lada Gold kocke

Sastojci

Za bisvit

Dekoracija

  • nasjeckanih poprženih lješnjaka

Priprema

  1. Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite ih u čvrst snijeg.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom. Žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, mlijeko, umiješajte brašno s kakaom, a zatim kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu ulijte u posudu za pečenje (35×20 cm) prethodno namazanu maslacem i posutu brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
  4. Slatko vrhnje zagrijte i maknite s vatre. Dodajte maslac da se rastopi, a zatim dodajte Lino ladu Gold.
  5. Dobro promiješajte da dobijete glatku kremu i prelijte preko biskvita u posudi za pečenje.
  6. Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Posluživanje: Prije posluživanja kolač narežite na kocke i pospite lješnjacima.

Savjet: Kolač i krema moraju prilikom prelijevanja biti sobne temperature. Ako je biskvit topliji, upit će sav umak.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina