Palačinke

Ne budite smotani u kuhinji

Neobične palačinke s kremom i voćem

Ispecite palačinke u zagrijanom kalupu za muffine, nadjenite džemom od jagoda s voćnim likerom i finom kremom i uživajte u novoj verziji recepta kojeg će svi obožavati.

  • 30 min
  • Jednostavno
Neobične palačinke s kremom i voćem

Sastojci

Za umak

Za kremu

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, vanilin šećer, muškatni oraščić i jaja te dodajući mlijeko umiješajte rijetku smjesu. U kalupe za muffine ulijte malo ulja i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220 °C da se dobro zagriju (oko 2 minute).
  2. Vruće kalupe pažljivo izvadite, malo ih nagnite da se ulje rasporedi po kalupu. Odmah u vruće kalupe ulijte pripremljenu smjesu i to tako da popunite manje od pola kalupa.
  3. Pecite ih pećnici na 220 °C oko 15 minuta, da narastu i dobiju zlatnu boju. Tijesto pustite da se ohladi pa ga pažljivo izvadite iz kalupa.
  4. Džemu od jagoda dodajte liker pa uz miješanje zagrijavajte da dobijete umak.
  5. Kremu pripremite tako da u hladno mlijeko uspete sadržaj vrećice šlag kreme i miješajte električnom miješalicom do željene čvrstoće.
  6. Ohlađene košarice napunite kremom.

Posluživanje: Preko kreme rasporedite svježe voće, prelijte umakom i poslužite.

Savjet: Umak možete pripremiti i od svježeg ili zamrznutog voća.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži