Bundeva

Kraljica jeseni

Šišmiš tost u krem juhi od bundeve

Šišmiš tost je nešto što morate probati za Halloween party. Zašto, postat će vam brzo jasno i uživajte u krem varijanti ukusnih zalogaja.

  • 30 min
  • Jednostavno
Šišmiš tost u krem juhi od bundeve

Sastojci

Za krem juhu

Za razmrvljene makrone

Dekoracije

  • 3 ploške integralnog kruha
  • 3 grissini štapića
  • 3 ploške pršuta ili šunke (tanko narezane)

Priprema

  1. Odrežite bundevi vrh s peteljkom i izdubite je od sjemenki. Sačuvajte vrh bundeve za dekoraciju.
  2. U manji lonac ulijte 750 ml hladne vode, sadržaj vrećice uspite u vodu i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Maknite krem juhu s vatre, dodajte maslac na komadiće uz pažljivo miješanje kuhačom.
  3. U manju posudu stavite šećer, rum šećer, bademe i vodu, pričekajte da prokuha. Na srednjoj temperaturi lagano, neprestano miješajući ukuhavajte bademe u šećer i kada voda potpuno ishlapi i počnu se lijepiti jedan za drugog, miješajte i dalje.
  4. Isključite vatru, dodajte prstohvat soli, a sadržaj i dalje miješajte. Ohladite bademe. U nastavak za štapni mikser stavite natrgane komade vašeg slatkiša od badema i usitnite.

Posluživanje: Krem juhu od bundeve ulijte u izdubljenu bundevu i poslužite toplu. 

Savjet: Sjemenke bundeve oljuštite, tostirajte ih na laganoj vatri bez masnoće. Kada počnu pucati posolite ih i servirajte na vrh juhe. Bučino ulje je opcionalno za punoću okusa. Dekoracija 1: Kalupom u integralnom kruhu izdubite oblik šišmiša i lagano ga na tavi (bez masnoće) tostirajte, s jedne i druge strane. Tost od šišmiša stavite na rub povrh juhe.Dekoracija 2: Ploške pršuta (ili šunke) uzmite u ruku i škarama ili nožićem po širini izrežite resice koje će glumiti vrh metle. Zamotajte po vrhu slanog štapića, poslužite uz juhu i uživajte u Halloweenu!

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom