Gulaš

Inspirirani tradicijom

Gulaš od krumpira s kobasicama

Gulaš pripravljen s kolutima kobasica, krumpirom i popečenim špekom jelo je koje ćete zateći u gostima u Podravini, a podsjetiti se na taj lijepi kraj možete vrućim tanjurom u svojoj kuhinji.

  • 30 min
  • Jednostavno
Gulaš od krumpira s kobasicama

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. Na zagrijanom ulju kratko popecite na kockice narezanu papriku i špek. Dodajte krumpir, prelijte vodom da prekrije sadržaj, pustite neka zavrije i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
  3. Zatim maknite s vatre, dodajte još malo vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta.
  4. Vratite na vatru, dodajte kobasice narezane na ploške i lagano kuhajte oko 10 minuta.

Posluživanje: Kad je gulaš gotov pospite ga vlascem i poslužite topli.

Savjet: Umjesto vlasca pospite narezanim mladim lukom.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus