Gulaš od krumpira s kobasicama
- Recept by coolinarika.com -Gulaš pripravljen s kolutima kobasica, krumpirom i popečenim špekom jelo je koje ćete zateći u gostima u Podravini, a podsjetiti se na taj lijepi kraj možete vrućim tanjurom u svojoj kuhinji.
Priprema
Krumpir ogulite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju kratko popecite na kockice narezanu papriku i špek. Dodajte krumpir, prelijte vodom da prekrije sadržaj, pustite neka zavrije i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Zatim maknite s vatre, dodajte još malo vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Vratite na vatru, dodajte kobasice narezane na ploške i lagano kuhajte oko 10 minuta.
Posluživanje: Kad je gulaš gotov pospite ga vlascem i poslužite topli.
Savjet: Umjesto vlasca pospite narezanim mladim lukom.