Kremasta šarlota s voćem

Učinite ovo ljeto savršenim i upotpunite ga divnom šarlotom od krem namaza s lješnjacima i jogurtom u želatini bogato upotpunjenoj nježnim malinama.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Kremasta šarlota s voćem

Sastojci

Za nadjev

Priprema

  1. Piškote prerežite (po pola) i svaki komad kratko umočite u mlijeko kojem ste dodali vanilin šećer i voćni liker. Posložite ih uz rub kalupa za torte (Ø26 cm), a ostatak piškota posložite po dnu kalupa kao podlogu.
  2. Želatinu prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. Slatkom vrhnju dodajte Lino ladu milk i dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu.
  3. Umiješajte jogurt i uz miješanje rastopljenu želatinu. Dobit ćete tekuću smjesu koju prije nego se počne zgušnjavati pažljivo ulijte u pripremljeni kalup s piškotama.
  4. Stavite u hladnjak da stoji nekoliko sati, a zatim po njoj posložite maline.

Posluživanje: Po ohlađenoj šarloti posložite maline i poslužite.

Savjet: Dio jogurta možete zamijeniti kremastim sirom čime ćete dodatno obogatiti ovu slasticu.

Začini inspiracije

Monozačini