Gulaš

Inspirirani tradicijom

Pikantni gulaš

Gulaš s kockicama mesa i bogat gljivama poslužite  topli s popečenim kruhom i zagrijte svoje najdraže za hladnog vremena provedenog vani.

  • 80 min
  • Jednostavno
Pikantni gulaš

Sastojci

  • 300 g svinjskog mesa
  • 3 žlice ulja
  • 1 Fant za gulaš i paprikaš
  • 1 crvena paprika (150 g)
  • 80 ml bijelog vina
  • ½ žličice Vegeta Maestro chilija
  • 300 g gljiva (šampinjoni, vrganji, shiitake...)
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 400 g junećeg mesa

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite na kockice narezano juneće meso da se zapeče, zatim dodajte narezanu svinjetinu i na kockice narezanu papriku.
  2. Kratko popecite i ulijte vode da prekrije sadržaj. Pirjajte na laganoj vatri poklopljeno uz povremeno miješanje dok meso ne omekša. Zatim ulijte još oko 800 ml vode i uspite sadržaj vrećice Fanta.
  3. Zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dodajte vino, narezane gljive, chili te sve zajedno kuhajte oko 15 minuta.

Posluživanje: Kad je gulaš gotov, poslužite ga toplog posutog peršinom i popečenim kruhom.

Savjet: Možete koristiti jednu ili više vrsta gljiva već prema ukusu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce