Pikantni gulaš
- Recept by coolinarika.com -Gulaš s kockicama mesa i bogat gljivama poslužite topli s popečenim kruhom i zagrijte svoje najdraže za hladnog vremena provedenog vani.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite na kockice narezano juneće meso da se zapeče, zatim dodajte narezanu svinjetinu i na kockice narezanu papriku. Kratko popecite i ulijte vode da prekrije sadržaj. Pirjajte na laganoj vatri poklopljeno uz povremeno miješanje dok meso ne omekša. Zatim ulijte još oko 800 ml vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dodajte vino, narezane gljive, chili te sve zajedno kuhajte oko 15 minuta.
Posluživanje: Kad je gulaš gotov, poslužite ga toplog posutog peršinom i popečenim kruhom.
Savjet: Možete koristiti jednu ili više vrsta gljiva već prema ukusu.