Bečka juha

Toplu juhu ulijte u tanjur, poslužite s ploškama kruha sa sirom i uživajte u toplini lijepih sjećanja na bečke trgove.

  • 15 min
  • Jednostavno
Bečka juha

Sastojci

  • 1 Bečka juha Podravka
  • 2 žličice maslaca
  • 4 ploške bijelog kruha (ili tosta)
  • 4 ploške sira (edamer, ementaler...)
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Sadržaj vrećice juhe uspite u 1 l vrele vode i promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta i povremeno promiješajte.
  2. Za to vrijeme na zagrijanu tavu stavite maslac da se otopi. Na njemu popecite kruh do zlatne boje. Dok je još topao na svaku plošku položite sir.

Posluživanje: Toplu juhu ulijte u tanjur i poslužite s ploškama kruha sa sirom, sve posuto nasjeckanim peršinom.

Savjet: Ova bogata juha postat će fini međuobrok.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus