Ajvar

Razmazi svoje nepce

Grill povrće na salatu

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, a uz ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Grill povrće na salatu

Sastojci

Priprema

  1. Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  2. Za marinadu, sadržaj vrećice pomiješajte s 3-4 žlice ulja. Narezano povrće prelijte pripremljenom marinadom.
  3. Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  4. Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  5. Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Po potrebi posolite i popaprite i odmah poslužite.

Savjet: Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja