Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Kokos mango torta

Tortu sa slojevima divnih okusa poslužite jako rashlađenu pri čemu će intenzivan okus kokosa uz mango na podlozi od kreme i mljevenog keksa s javorovim sirupom dati tortu za pamćenje.

  • 35 min
  • Jednostavno
Kokos mango torta

Sastojci

  • 50 g grubo mljevenih badema
  • 1 žlica kokosova brašna
  • 40 g svježih datulja
  • 2 žlice javorova sirupa (ili meda)
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 100 g mljevenog keksa

Za nadjev

Priprema

  1. Mljevenom keksu dodajte bademe, kokosovo brašno, nasjeckane datulje, javorov sirup i otopljeni maslac. Sve zajedno izmiješajte u jednoličnu smjesu i stavite u namašćeni kalup za torte (ø22cm). Smjesu utisnite na dno i rub kalupa da dobijete podlogu.
  2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10 minuta. Podloga je postala čvrsta te ju pustite da se ohladi dok pripremite puding.
  3. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka.
  4. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i uz miješanje kuhajte 2 minute da dobijete gusti puding.
  5. Još vruć puding prelijte preko pripremljene podloge. Sve skupa pustite da se ohladi. Preko ohlađenog pudinga premažite sloj Lino lade kokos.
  6. Mango očistite i narežite po izboru na kockice ili na tanke ploške te posložite po površini slastice.

Posluživanje: Ukrasite kokosovim brašnom i listićima mente te poslužite dobro rashlađeno.

Savjet: Kako biste Lino ladu kokos lakše razmazali dodajte joj 2 žlice slatkog vrhnja.

Začini inspiracije

Monozačini