Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom
- Recept by coolinarika.com -Pašteta je zanimljiva namirnica koju možemo obući u još ponešto i predstaviti je u novom i zanimljivijem obliku. Kušajte i oduševit će vas!
Priprema
Odrežite koricu s dvije šnite toast kruha i premažite ih s pikantnom paštetom. Jednu namazanu šnitu pokrijte sa sitnim kockicama mozzarelle, sve prekrijte drugom namazanom šnitom i prerežite na dva dijela. Uvaljajte trokute u brašno, zatim u razmućeno jaje začinjeno s granulama češnjaka i svježim bijelim paprom, pa u krušne mrvice. Ponovo uvaljajte trokute u jaja, pa u krušne mrvice kako sir ne bi iscurio tijekom pohanja. Tako pripremljene trokute pohajte u vrućem ulju te ocijedite od masnoće na papirnatom ubrusu. Uz pohani kruh s paštetom servirajte mini rajčice te umak u koji ste umiješali jogurt, majonezu i sjeckano svježe bilje (vlasac ili majčinu dušicu).
Posluživanje: Na tanjur posložite tople trokute s mozzarellom i paštetom i hladno umiješani umak od jogurta, majoneze i svježeg bilja.
Savjet: Ne morate koristiti puno ulja prilikom pečenja, dovoljno je da prekrije dno tave. Masnoća za pečenje može biti i maslac.