Rezanci s umakom od vina, gljiva i vrhnja
- Recept by coolinarika.com -Široki rezanci, fini umak od gljiva i pomno odabrane začine neodoljiva su kombinacija koja će oduševiti sve ljubitelje gljiva.
![Rezanci s umakom od vina, gljiva i vrhnja](https://piovariations.cdn.podravka.net/3da6d892-631f-11eb-b5ee-0242ac120023/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U široj posudi zagrijte ulje i dodajte narezanu stapku celera i gljive. Popecite uz miješanje nekoliko minuta, da tekućina od gljiva prokuha pa ulijte vino. Zatim dodajte 450 ml tople vode i uspite sadržaj vrećice Talianette i uz lagano miješanje pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje. Pred kraj ulijte slatko vrhnje i pustite da se sve poveže.
Posluživanje: Poslužite tople rezance s umakom od gljiva.
Savjet: Šampinjoni su najdostupnije gljive, a umjesto njih možete koristit i druge svježe gljive.