Makaroni Napoletana s pancetom
- Recept by coolinarika.com -Dragulja talijanske kuhinje pripremite s pancetom i omiljenim sirom i uživajte u ljetu sa zadovoljnim osmijehom.
![Makaroni Napoletana s pancetom](https://piovariations.cdn.podravka.net/36014e7e-631f-11eb-ae07-0242ac120021/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pancetu narežite na tanke ploške. Na zagrijanoj tavi popecite pancetu da postane zlatne boje i hrskava. Pancetu izvadite sa strane, u tavu stavite narezan mladi luk i kratko popecite. Ulijte 550 ml tople vode i uz lagano miješanje uspite sadržaj vrećice. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje.
Posluživanje: Makarone poslužite tople posute čipsom od pancete i naribanim sirom.
Savjet: Ukoliko panceta nije pustila dovoljno masnoće dodajte 1 žlicu maslinova ulja i popecite luk.