Makaroni Napoletana s pancetom

Dragulja talijanske kuhinje  pripremite s pancetom i omiljenim sirom i uživajte u ljetu sa zadovoljnim osmijehom.

  • 15 min
  • Jednostavno
Makaroni Napoletana s pancetom

Sastojci

Priprema

  1. Pancetu narežite na tanke ploške. Na zagrijanoj tavi popecite pancetu da postane zlatne boje i hrskava.
  2. Pancetu izvadite sa strane, u tavu stavite narezan mladi luk i kratko popecite.
  3. Ulijte 550 ml tople vode i uz lagano miješanje uspite sadržaj vrećice. Kuhajte na srednje jakoj vatri 5 minuta uz neprestano miješanje.

Posluživanje: Makarone poslužite tople posute čipsom od pancete i naribanim sirom.

Savjet: Ukoliko panceta nije pustila dovoljno masnoće dodajte 1 žlicu maslinova ulja i popecite luk.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”