Delikatesne punjene paprike
- Recept by coolinarika.com -Punjena paprika s decentnim dodacima u obliku zrna grožđica i badema uljepšat će klasično jelo, a uz dekoraciju od vrhova paprika s peteljkama oduševit će profinjene dizajnere hrane.

Priprema
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Grožđice prelijte toplom vodom. Pinjole (ili bademe) popecite na 3 žlice ulja. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, ocijeđene grožđice, popržene pinjole (ili bademe) zajedno s uljem, origano, sjeckanu rajčicu i dobro promiješajte. Na kraju umiješajte na kockice narezanu skutu (ili koji drugi sir). Paprikama odrežite gornji dio s peteljkama (1/3) da dobijete poklopce, zatim im izvadite sjemenke. Pripremljenim nadjevom napunite paprike. U tavi zagrijte ulje i lagano popecite papriku, a zatim je stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i prelijte ostatkom ulja. Paprike pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Posluživanje: Pečene paprike poslužite sa salatom.
Savjet: Poklopce paprika stavite u posudu za pečenje i ukrasite prilikom serviranja jela